Om skolan

Ankarskolan är sedan 2002 en fullt utbyggd F-9-skola som ligger i Träslövsläge, ett gammalt fiskeläge 5 km söder om Varberg.
Skolan ligger nära naturen, strax bredvid Knarråsens skogsparti och idrottsplatsen.
Skolans elevantal ökar ständigt eftersom Träslövsläge är en expansiv del av kommunen med stor nybyggnation av småhus varje år. Detta innebar att delar av den ursprungliga skolan renoverats samt att en ny skola byggts. Den stod klar för att tas i fullt bruk ht 2015. I samma byggnad ryms även biblioteket.

De pedagogiska grundtankarna är ”en skola för alla” i en trygg och lärande miljö, där eleverna får lust till att lära och känna glädje över att kunna.

Vi vill utveckla verksamheten så att den på bästa sätt medverkar till att barnen/ungdomarna lämnar grundskolan med hög självkänsla, ett bra språk och god kunskapsnivå. Arbetet bedrivs i nära samverkan med barnen, föräldrar och personal och utgår från barns och elevers behov av kunskap och utveckling.

För att nå målen:
arbetar vi med att värdegrundsfrågorna ständigt och alltid skall stå i fokus

Vi vill ha en levande F-9-skola vilket vi försöker skapa genom att personalen träffas över arbetslagsgränserna i olika arbetsgrupper, jobbar gemensamt med kursplaner m.m. Skolan har en fadderverksamhet där de äldre klasserna träffar sina yngre fadderbarn och gör olika aktiviteter tillsammans.

Just nu går 629 elever på skolan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s